Sport blev indirekte vejen ind på arbejdsmarkedet for Nicolaj

I og omkring Horsens er der ligesom i det øvrige Danmark mange langtidsledige unge, hvor hvem hverdagen ofte er præget af isolation og følelsen af ikke at høre til. Det er en stor belastning for hvert enkelt ungt menneske, og det er selvfølgelig også en belastning for kommunekassen.

Det har HH Elite sammen med Flexfabrikken tænkt sig at gøre noget ved, og projektet ´Mærk Jobbet´ er derfor i fuld gang med at blive rullet ud, og de første mærkbare resultater er allerede i hus.

Jansson El A/S er sponsor i HH Elite og deltog derfor også i det arrangement klubben afholdte forud for en ligakamp, og mens optaktssnakken til aftenens opgør var godt i gang, blev scenen indtaget af direktør for Flexfabrikken Henriette Højer, der fortalte om Mærk Jobbet. Hele tankegangen om at koble de unge til sponsorerne i klubben kunne Jansson EL A/S godt lide og meldte sig derfor som en mulig praktikplads.

´Jeg kan lide det meget handlingsorienterede i projektet, og jeg mener, at vi som virksomhed har et ansvar overfor vores unge mennesker, og jeg ved, at det kan gøre en forskel, hvis der er nogle, der tror på én og regner med én, og derfor ville jeg gerne give plads til en af de unge´ fortæller Morten Falck fra Jansson, og den unge blev Nikolaj.

Nikolaj har været ledig siden 2020 og efter et 4-ugers praktikforløb, hvor Jansson EL fortæller, at Nikolaj både udviste mødestabilitet og vilje til at lære og yde, var det naturlige næste skridt at kontakte skolen, så Nikolaj kan starte grundforløbet med henblik på at blive uddannet elektriker. Praktikpladsen er allerede sikret efter grundforløbet, hvor Jansson EL står klar til at tage imod ham, og i øvrigt har plads og lyst til at give en anden langtidsledig samme mulighed.

HH Elite løfter et socialt ansvar

Hele grundideen i Mærk Jobbet tiltaler håndboldklubben meget og direktør for HH Elite Jørgen Møller fortæller:

´Mærk Jobbet betyder, at vi som sportsklub går skridtet videre og bruger vores position til at gøre en forskel for lokalsamfundet – vi er ikke ´bare´ leveringsdygtige i fede sportslige oplevelser, der samler samfundet – vi hjælper med at oprette forbindelser fra de unge til vores sponsorer og dermed potentielle arbejdspladser, så de unge går fra ledighed og ofte ensomhed til at blive en del af fællesskabet, der er på arbejdsmarkedet, og den kobling har vi ikke tænkt på før Mærk Jobbet projektet blev en del af klubben, og det at vi som klub på den måde kan bidrage til samfundet er enormt glædeligt´.

crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram